Recept som står sig!

Ett ställe att samla de där recepten som vi ofta vill komma åt....och som många andra vill ta del av:-)

14 April 2006

TJÄLKNÖL

Tjälknöl ska ju göras med fryst, tjälat kött, men funkar utmärkt med tinat kött också.

Köttbit av fransyska, nötstek, tex.

Lägg köttet i en form och skjuts in i ugnen på 100 grader.
Färdigt när köttermometern visar 72 grader.
(1,2 kg tinat kött tog 6,5 timmar)

Koka en lag på:
5 dl vatten
1 dl salt
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel rosépeppar
i tsk hel grönpeppar
1 msk socker
Koka några minuter....Låt svalna.

Lägg det varma köttet i dubbla fryspåsar och häll i lagen.
Pressa ur luft, knyt ihop och låt marinera i 4 -5 timmar i kylskåp
Vänd påsen någon gång.
Skär upp tunna skivor.

KLART!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home