TJÄLKNÖL
Tjälknöl ska ju göras med fryst, tjälat kött, men funkar utmärkt med tinat kött också.
Köttbit av fransyska, nötstek, tex.
Lägg köttet i en form och skjuts in i ugnen på 100 grader.
Färdigt när köttermometern visar 72 grader.
(1,2 kg tinat kött tog 6,5 timmar)
Koka en lag på:
5 dl vatten
1 dl salt
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel rosépeppar
i tsk hel grönpeppar
1 msk socker
Koka några minuter....Låt svalna.
Lägg det varma köttet i dubbla fryspåsar och häll i lagen.
Pressa ur luft, knyt ihop och låt marinera i 4 -5 timmar i kylskåp
Vänd påsen någon gång.
Skär upp tunna skivor.
KLART!!!
Köttbit av fransyska, nötstek, tex.
Lägg köttet i en form och skjuts in i ugnen på 100 grader.
Färdigt när köttermometern visar 72 grader.
(1,2 kg tinat kött tog 6,5 timmar)
Koka en lag på:
5 dl vatten
1 dl salt
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel rosépeppar
i tsk hel grönpeppar
1 msk socker
Koka några minuter....Låt svalna.
Lägg det varma köttet i dubbla fryspåsar och häll i lagen.
Pressa ur luft, knyt ihop och låt marinera i 4 -5 timmar i kylskåp
Vänd påsen någon gång.
Skär upp tunna skivor.
KLART!!!
0 Comments:
Post a Comment
<< Home